čtvrtek 20. srpna 2009

Proč vůbec pošta?

Terezka si posteskla, proč nenapíšu něco pozitivního o poště, ale pořád si na ni stežuji.
Samozřejmě, kdyby se mi tam nelíbilo, nedělal bych tam už čtvrtým rokem. Brigáda na poště je skvělá.
Rozložení dne:
Člověk sice musí velice brzy vstávat a vyrazit na rajon za každého počasí (v zimě - klobouk domů, dámy!), ale zase, když to jde, je doma do dvanácti a má celý den volno.
Fajny kolektiv:
Samé ženy ve věku od třiceti do padesáti let, pro které je mladý (krásný a chytrý) chlapec jako já příjemným zpestřením a tak si jej hýčkají koláči, buchtami a různými nádivkami. Pravda, občas se musí přetrpět řeči o menstruaci, operaci dělohy a bůhví čem, o čemž já vůbec nemám ponětí, ale je tam zábava.
Dýška:
Z každého důchodu máte dýška. Důchodci, držíce v ruce deset tisíc, si vždy dovolí třeba padesátikorunu obětovat pro zpoceného a uříceného doručovatele (těžko říci jestli toho na konci měsíce nelitují). Někdo taky dává jenom korunu, dvě a myslí si, kolik si za to nekoupím věcí, ale to jsou ročníky 1925 a níže. Jsou ale také lidé, kteří dávají šedesát i sto korun. Potom se dýško s dýškem sejde a máte za den dvě tři stovky. A to je příjemné.
To je jen pár detailů z brigády na poště. Kdo si to chce zkusit, může příští rok, ale počkjte, až si to zarezervuji sám.

Žádné komentáře: