sobota 8. prosince 2007

Muži II

V jednom z posledních dílů Dr. House navrhl hlavní hrdina postup léčby, který se ostatním zdál natolik hloupý, že jej odmítli vyzkoušet. Pan doktor odešel domů, mírně nasrán, ale stav pacienta se nezlepšoval. V poslední chvíli byl vyzkoušen i ten způsob, který byl původně zavržen a nemocný se uzdravil. Personál nemocnice ovšem Housovi neřekl pravdu, totiž že jej vyléčil jeho nápad, ale něco už si vymysleli, nepamatuji si přesně co. Jednoduše z něj udělali vola.
To je ale to nejhorší, co pro ješitnou mužskou povahu mohli udělat. Napadá mne paralela s nevěrnou ženou. Dozví-li se totiž muž, že mu byla žena nevěrná, první, co ho napadne je, že stejně jako spí s ním, spala i s jiným, stejně se tvářila, pohybovala, vzdychala. To ho asi naštve, protože toto přeci patří jen jemu, jen on to smí vidět a slyšet, jen on je ten, který tomu udává pohyby, tempo. A ona si to stejně dělá s jiným.
Po nějaké době ho ovšem tento splín přestane bavit, smíří se s ním a naučí se s ním žít. Co ho ale víc začne sžírat je ten druhý muž, ten milenec. Co si teď asi myslí? ´Ha, nasadil jsem mu parohy, když neumí tu svoji uspokojit!´ To, myslím si, muže začne žrát ze všeho nejvíc a toto už jej neopustí. Někdo z něj totiž dělá vola.
A nyní si položme otázku, zda to tomu muži říkat, zda se má od partnerky dozvědět. JEDNOZNAČNĚ! Vždyť to by bylo ještě horší, kdyby se to dozvěděl později od někoho jiného. Všichni to věděli, všichni ze mne dělali vola!
Naopak, bude-li žena opravdu litovat svého prohřešku, bude se muž cítit líp, protože se zase vrátila k němu a nezůstala s tím milencem. Takže to nemohlo být tak dobré, nemohl být tak dobrý, protože, kamaráde, já jsem ten, za kým se zase vrátila. Muž už je zase na koni a dělá vola z někoho jiného. A ten ať se s tím popere jak chce.

5 komentářů:

Amara řekl(a)...

Žena, která se se svou nevěrou partnerovi nesvěří, počítá s tím, že on se to NIKDY nedoví, což by samozřejmě byla ta nejlepší vaianta. Nebo ne?

Jiří řekl(a)...

Tak to nevím, já bych to asi chtěl vědět. S velkou pravděpodobností by mě to žralo, ale věděl bych, že tolik úcty ke mně, že mi to řekla. A to je hezké vědět.

zuzna řekl(a)...

na něco narážíš... Nebo jde o druh budějovické paranoii?

Jiří řekl(a)...

Ne, to jsou jen takové myšlenky. Kdo si něco bude chtít najít, najde si to, ale nehledal bych to :-)

Amara řekl(a)...

No právě, radši bych to nevěděla, pokud by to byl jenom ojedinělý úlet (samozřejmě láska je něco jiného), zbytečně by mě to žralo až nás to uplně sežralo.